torsdag 12 september 2013

GÖR ETT DJUPDYK BLAND ÖNSKEBADKAR - OCH GJUTMARMOR VERSUS AKRYL




När vi flyttade ifrån radhuset var det en sak döttrarna skulle komma att sakna mest. Och gråta över att det lämnades kvar. Badkaret med lejontassar. Som de älskade det, och som det användes! Jag fick intyga tjejerna att vi kommer att - när vi i sinom tid renoverar badrummet - installera ett nytt badkar med lejontassar. Eller utan tassar för den delen, men av liknande klassisk stil. Jag förstår att tjejerna gillade badkaret, det var en alldeles speciell känsla att klättra upp lite högt över badkarskanten och sitta en bit ovanför badrumsgolvet, lite exklusivt bakåtlutad mot den uppsvängda ryggsidan. Och så såg de ju så dramatiska ut, de där eleganta tassarna :) 



Vi hade ett badkar av akryl i radhuset, men våra tre barns vilda framfart lämnade det badkaret lite repigt uppe på kanterna där leksaker dragits emot akrylen. Så i detta hem vill jag ha deluxevariant på badkar i vårt blivande badrum - gjutmarmor. Har hittat flera fina badkar vi har ögonen på. Gjutmarmor är en toppenkvalitet som gör att vattnet håller värmen mycket längre, och ytfinishen gör att det är lätt att hålla rent och inga mikroorganismer får fäste. Och det är slitstarkt och håller mot repor. Det bästa av allt med ett gjutmarmorkar är att får du repor så är det bara att polera bort! Det finns svarta kar, vita kar, med mässingsfötter eller kromade. Vad det blir här återstår att se...






Eventuellt - förhandlingsfråga med döttrarna kanske - vill jag ha ett vackert badkar i klassisk stil men utan tassarna. Och en rak sarg nedtill istället. Lite modernare touch, men fortfarande fantastiskt klassiskt och vackert i formen - och det skulle passa bra i vårt hem där jag försöker mixa sekelskiftesarkitekturen med smaken hos en modern familj som bor här 2013. Så detta finfina badkar är också en het favorit. Harmony heter det, och är också i gjutmarmor. Det var lite badkarsfavoriter, visst vill man bara att det skall bli höstmörkt och kallt ute och krypa ned i det där? PS Lägg märke till den sjukt eleganta kranlösningen, med badkarsblandaren från golvet! Ah! Love it :)


Bilder via Westerbergs





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar