måndag 13 augusti 2012

COMPACT LIVING LOFT



Hej nya vecka! Nu börjar visningsmånaden, mitten på augusti, och objekten regnar ut igen efter sommarens uppehåll. Är du på jakt efter större, tänk på att man kan renovera compact living style också. Bo kvar och ändra om. Denna smarta 1ROK har utnyttjat den fenomenala takhöjden och byggt ett sovloft. På så sätt har man ett vardagsrum med riktig soffa (och inte en bäddsoffa eller alternativet att man sitter i sängen när kompisarna är på besök....). Ovanpå vardarsrummet har man ett loft. Sekelskifteslägenheter har ofta nästan 4 m i tak; så 2,2 m nere - 0,3 m bjälklag - 1,5 m (eller vad som blir över) till sovrumsloft. Köket i främre delen av lägenheten, innanför hallen....




..... så att vardagsrumsdelen hamnar vid fönstret. I bortre hörnet en trappa.....




......som leder upp till det lilla loftet. En liknande lösning hade jag i en etta på Östermalm någon gång i tidernas begynnelse, ojoj, jag minns det som igår :O :)))))) I en sån här liten minimal rumsyta är det bara ljusa/vita nyanser att välja på. Onödigt att förminska ytan med mörkare färger. Ett kök man kan sitta i, ett vardagsrum med soffa, och ett sovloft. Hur stor är ettan? 19 kvm!!! Det är smart planerat det.



Bild Eklund Sthlm NY



PS Är compact living inget för dig? Vill du kika in i nåt som är allt annat än compact living? Något mer i stil med brontosaurus living? Kika då på det i särklass dyraste objektet jag någonsin surfat, här.

1 kommentar:

  1. Älskar sådana där kreativa lösningar och charmen med gamla lägenheter.

    SvaraRadera